Сватбена украса с живи цветя

Сезонът на сватбите започна и двойките по целия свят се втурнаха да планират Големия ден. Проектират се поканите, дегустира се храната, избира се мястото и разбира се, сватбената украса.

Всъщност, идеята как да украсите вашето сватбено място е едно от най- големите предизвикателства, пред които ще се изправите по време на фазите на планиране на сватбата. Напоследък тенденциите са към избора на все повече сватбена украса с живи цветя.

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

На заден план в модата на сватбите през 2023 остават изкуствените аранжировки, които в повечето сватби са едни и същи и не могат да донесат онзи истински разкош, който се постига с естественото цвете. Тази година задачата става още по-трудна, като се добавят и модерните наситени цветове. Не забравяйте,  че добрата декорация е това, което ще допринесе уют и разкош на вашето сватбено място и ще открои вашето парти сред многото през сезона.

Така че, за да направим нещата малко по-лесни за вас и гарантирано да имате сватбата на мечтите ви, събрахме петте най-добри сватбени тенденции за 2023 г., които ще се харесат на вас и вашите гости.

 

Кът за семейни снимки

Кътчето за семейни снимки е сред най-добрите сватбени тенденции за 2023 г. Това е много интимен и сладък начин да покажете почит към вашите родители, баби и дядовци и да запазите и споделите този момент.

Има неограничени идеи за аранжиране на вашия кът за семейни снимки с по-модерните сватбени цветове за 2023 г., които да използвате. Например, ако темата на вашето събитие е горска, можете да поставите дървено пано и да закачите няколко снимки на младоженците от детството, юношеството и годежа. Аранжирането на градински цветя и зеленина би подхождало много на горската тема. В допълнение, използването на някои луксозни рамки за снимки ще добави много елегантна нотка към вашето тържество. Можете да ги поставите на кръгла стъклена маса в началото на залата и да подредите букети от пера в красиви вази. Тази година перата ще са хита на сезона, в съчетание с наситените цветове и теми на 2023 г.

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

LED осветление

Идеите за декорация, които могат да бъдат изпълнени с помощта на LED светлини, са безкрайни. Те са абсолютно гъвкави- можете да ги използвате за пътека към олтара, арка, таван, маси, буквално навсякъде.

Например, можете да използвате светлини, във формата на нишки на тавана, сякаш над главите ви има шатра. Светещият ефект, който ще имат над мястото, ще бъде грандиозен- тази настройка на светлината обаче е препоръчителна само на места на открито.

Можете също да използвате фенери, тъй като те създават много романтика, а и навлизат все по-често в декорациите през последните години. Всъщност, без значение към кой цвят от сватбените цветове за 2023 г. сте се насочени, фенерите са добро решение за повечето теми. Можете да ги подредите по пътеката с малко цветя, зеленина или дори свещи. Великолепно изглеждат и по стълбите на вашето закрито място. Представете си само какъв разкош. Вие слизате по стълбите с вашата сватбена рокля с шлейф. Тя е вдъхновена от тенденциите в сватбените рокли за 2023 г., по светещите небесни стълби, а долу ви чака той – Любимият мъж!

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Флорални декорации с естествени цветя

Винаги, когато избирате сватбена украса с живи цветя, няма да сбъркате. Естествените аранжировки добавят  аромат и романтично усещане към вашия специален ден. Цветята не са една от сватбените тенденции за 2023 г. те са вечна тенденция, която никога не остарява и не губи изяществото си. Всъщност украсата на повечето сватби зависи единствено от флоралните и зелени елементи.

Цветята винаги заемат водещото място при декорациите.  Дори да не са темата на вашия празник, те биха могли да имат много силно и ефектно присъствие на масите на гостите.

Флоралните аранжировки са една от водещите сватбени тенденции, през тази година. Отрупани с цветя вази и свещници, които сватбените декоратори подновяват, са много ефектни и запомнящи се. Дори и да не сте почитатели на пищните цветни аранжировки, няма как да не се съгласите с мен, че живите цветя придават живот на цялата сватба. В този случай бих ви препоръчала елегантен малък, семпъл централен елемент от малки бели рози и гипсофил.

Ако обаче сте ценители на живото, ароматно цвете, вече възможностите са огромни. Елементите в центъра на масите могат да бъдат внушителни, а цветята – изящни.

Тази година заложете на силните лимонени и портокалови цветове. В декорацията може да включите и модерните наситено прасковено, бежово, оранжево и розово.

За цветята мога да пиша много, но по- добре да ви го разкажа лично, на кафе в офиса ми:)

Загатвам само още едно от предизвикателствата на сезон 2023 – висящите сватбени елементи.

Висящият флорален център от тавана към масата е една от най-запомнящите се гледки по време на сватбеното тържество. В този случай гостите ви наистина ще останат заслепени от красотата на декорацията. Хубаво е обаче, да се използват до 3 цвята живи цветя и доминиращият от тях да е белият. По този начин ще добавите очарователна нотка, без да прекрачвате границата на преувеличението.

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Декорация на тавана

Когато подът на вашето заведение е изключително натрапчив и няма начин да го промените, тогава украсете тавана! Кокетният и класически таван ще привлича погледите нагоре и на никой няма да му направи впечатление шареният мокет например.

Винаги обаче трябва да избирате правилните цветове. Тази година 2023 е подвластна на силните цветове като жълто, оранжево и червено затова, ако решите да ги използвате и за тавана е хубаво много да внимавате, защото от ефект могат да се превърнат в дефект. Силните цветове на са препоръчителни за падащ таван. В него може да използвате по- нежни композиции от бяло, розово, бежово, прасковено, светло синьо или зелено. Всичко, което отговаря на темата на вашето събитие, е страхотно, но винаги стойте далеч от силните цветове за таван.

Да декорирате тавана е луксозно и запомнящо се докосване до красотата. Белите завеси също биха допринесли за уюта на тържеството. Те са класическа декорация, която дори и след години трудно ще бъде заменена. При декорацията с цели воали използвайте нежен плат. Той е лек и същевременно елегантен. Тук може да добавите няколко струни, полилеи, цветя или дори някои изкуствени клони. Добавяйки лек цвят например омбре от бяло, розово и лилаво. Тези магически цветове ще заблестят отново на дансинга и ще добавят драматичен и успокояващ ефект.

 

Картончета с менюто

Понякога можете да създадете красота в малки детайли. А картончета с менюто са един от тези сладки малки детайли, които ще направят разлика в настройката на вашата сватбена маса. Очевидно сватбеното изживяване не е същото като изживяването в ресторанта; не можете просто да подготвите някои основни и обикновени менюта. По-скоро сватбеното меню трябва да има романтична нотка, нещо, което се свързва с атмосферата и отговаря на темата на вашето събитие.

Когато става въпрос за тези малки детайли, бъдете големи, тъй като грижата за малките неща по правилния начин ще ги направи изключителни и запомнящи се. Така че никога не се чувствайте ограничени да използвате само картон или хартия. Можете да проектирате вашите менюта от дърво или стъкло или дори да използвате самите чинии като менюта. Опциите са неограничени.

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

Сватбена украса с живи цветя

За финал, понеже темата за декорацията от живи цветя е необятна, ще допълня само едно…Въпреки модните цветови тенденции бъдете смели в мечтите си. Не се притеснявайте да поискате цветовете и видове аранжиране, което  харесвате, защото това е вашия мечтан ден. И знайте, че за нас е огромно удоволствие да създаваме нещо различно и нестандартно, защото сме творци и обичаме да се развихряме с цветята…

Благодарим Ви за уважението към красивата декорация с живи цветя!

 

 

Сватбена Агенция Emotion Wedding – Всичко за Вашата незабравима сватба на едно място!

За още идеи може да разгледате нашите страници във Facebook и Instagram.